8. 10. 2024

Znanje generacij za zdravje vseh

3 min. branja

Generacije krkašev že 70 let delamo v dobro bolnikov. V sodelovanju s strokovno javnostjo si stalno prizadevamo za njihovo kakovostno obravnavo in zdravljenje. V tem duhu smo 7. oktobra organizirali strokovni simpozij Znanje generacij za zdravje vseh. Udeležilo se ga je 400 zdravnikov in farmacevtov.

V Krki poleg zagotavljanja učinkovitih, varnih in cenovno dostopnih zdravil za najpogostejše bolezni že desetletja organiziramo tudi strokovna izobraževanja. Tako prispevamo k širjenju in prenosu znanja, smernic in doktrin od strokovnih združenj do zdravnikov in farmacevtov, kar krepi strokovno komunikacijo med zdravstvenimi delavci.

Na simpoziju Znanje generacij za zdravje vseh so vodilni strokovnjaki za kardiologijo, psihiatrijo, gastroenterologijo in lajšanje bolečine razpravljali o aktualnih izzivih, s katerimi se soočajo pri obravnavi in zdravljenju najpogostejših bolezni sodobnega časa. Govorili so tudi o tem, kako bi lahko izboljšali kakovost zdravstvene obravnave slovenskih bolnikov.

Predstavili so napredek pri diagnosticiranju in zdravljenju bolezni srca in žilja, akutne in kronične bolečine, gastroezofagealne refluksne bolezni (GERB) in depresije. Z razvojem preventivnega dela v ambulantah družinske medicine, z obravnavo na specialistični ravni, opolnomočenjem bolnika ter ne nazadnje z razvojem sodobnega, tudi kombiniranega zdravljenja, ki omogoča večje prilagajanje bolniku in preprečuje zaplete, se je izboljšala kakovost življenja in podaljšala življenjska doba.

Ko govorimo o zdravju, bi moralo biti dovolj dobro samo najboljše. Predavatelji so bili enotni, da je obravnava kakovostna le, če je vsak bolnik obravnavan celostno in postavljen v središče zdravljenja. Pri tem ne gre brez učinkovite motivacije bolnikov. Ključno je tudi usklajeno komuniciranje vseh deležnikov pri zdravljenju – od zdravnika do farmacevta. Tako lahko na vseh ravneh zdravljenja zagotovimo optimalno, dosledno in učinkovito podporo bolnikom.

Da bi to zagotovili v čim večji meri, v Krki del svojih aktivnosti usmerjamo v podporo kliničnih raziskav na ključnih terapevtskih področjih. Udeleženci so se strinjali, da s takšnimi raziskavami strokovna javnost bolje razume zdravljenje in hkrati spozna učinkovitost in varnost zdravil, kar olajša oblikovanje smernic zdravljenja.

Odločeni smo, da bo Krka tudi v prihodnje ostala sinonim za znanje, odličnost in kakovost. »Naša povezanost s strokovnjaki traja že desetletja, a naša zaveza in poslanstvo tudi z novo generacijo ostajata prav takšna kot v preteklih letih,« je ob koncu simpozija zagotovil direktor Prodaje mag. Miha Borsellino.

Ponosni smo, da Krka že sedem desetletij povezuje generacije ljudi, različne stroke in znanje. V tem času je zgradila most s trdnimi temelji, ki nam omogoča, da z modrostjo in izkušnjami tistih, ki so pred nami hodili po isti poti, ljudem danes in jutri pomagamo živeti zdravo življenje.

KRKA-REGIJA-SLO-SIMPOZIJ-BRDO-7-10-2024-222
Okrogle mize so moderirali prim. prof. dr. Marija Petek Šter, dr. med., iz Zdravstvenega zavoda Zdravje, asist. Mateja Kokalj Kokot, dr. med., iz Zdravstvenega doma Grosuplje in prof. dr. Borut Jug, dr. med., iz Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. V razpravah je sodelovalo 11 panelistov, tudi direktorica Marketinga mag. Elizabeta Suhadolc, medicinska direktorica Breda Barbič-Žagar in namestnik direktorja za farmacevtski razvoj dr. Grega Hudovornik. Simpozija se je udeležil tudi predsednik uprave in generalni direktor Krke Jože Colarič.
KRKA-REGIJA-SLO-SIMPOZIJ-BRDO-7-10-2024-130
Simpozija se je udeležilo 400 zdravnikov in farmacevtov.